Stilte
Voorst
14 - 15 oktober 2017

met Arjan Bouw en AartJan van de Pol

Dit weekend is voor mensen die van dans en meditatie houden. Tijdens deze dagen omgeven we onszelf met stilte om weer te kunnen luisteren. Te luisteren met al onze zintuigen naar onszelf en naar de wereld om ons heen. We krijgen van onze omgeving vaak veel indrukken waar we bewust maar ook onbewust op reageren. Hoe vind je in dit geweld de lege ruimte in jezelf? De stilte van waaruit je zelf kan kiezen en je eigen dans kan bepalen? Door dans en meditatie leren we helder te zien wat er werkelijk is. In deze stilte kunnen we ons echt verbonden voelen met de wereld.

Open Floor dans en shamatha meditatie bieden een pad naar vrijheid en bewustzijn. Ze zijn twee kanten van dezelfde medaille, in dans zet je impulsen in beweging, shamatha leert je te blijven zitten terwijl impulsen komen en gaan; We trainen ons lichaam en onze geest, en ontdekken de wereld opnieuw.

Arjan Bouw is sinds 2016 docent Open Floor dans. Zit-meditatie is samen met de dans een manier voor hem om liefdevol te observeren wat er van binnen beweegt. Van daaruit ontstaat er ruimte om liefdevol de wereld tegemoet te treden.

Aart-Jan van de Pol is student van de boeddhistische meester Sakyong Mipham Rinpoche. In zijn advies-praktijk helpt hij musici en andere kunstenaars hun dromen op een succesvolle manier vorm te geven. Meditatie en dans zijn wijze leermeesters die hem leren te luisteren met een open hart.

Praktisch:
data en tijden:
14 okt 10:30 -17:30
15 okt 10:00-17:00
plaats: de Kapel, Enkweg 1, Voorst
kosten: €150 of €130 indien betaald voor 1 okt
info en opgave: arjanbouw@gmail.com. 06-4265759

 

home dutch